Site logo
Site logo
myExtraContent1
myExtraContent5

Business Strategy in Telecommunications

Site logo
Het nieuwste concept voor een Coöperatief Netwerk. Een actieve multi-operator ICT-infra.

- Ut studies blijkt dat de mate van openheid van een netwerk bepalend is voor de toekomst van het netwerk. In het geval van volledige open access is het netwerk toegankelijk voor alle mogelijke aanbieders die een dienst aan willen bieden, zonder beperkingen van de telecom operator/netwerkeigenaar (KPN, Reggefiber, Ziggo, UPC,……..). Het grote voordeel van een open netwerk is dan ook dat nieuwe diensten direct aangeboden kunnen worden op het netwerk, als het gaat om diensten die wholesale-partijen aanbieden, zoals zorgaanbieders, woningcorporaties, overheden en onderwijsinstellingen. Bij een open netwerk is een coöperatieve beheerder een aantrekkelijke optie; een samenwerking van verschillende regionale stakeholders.

- Ons ingenieursbureau heeft het eerste actieve Coöperatief Netwerk in Nederland ontworpen. Actief, dus niet alleen de beschikbaarheid van glasvezelringen/dark fiber maar een open all-IP new generation network tot in het pand van de gebruiker. Het initiatief lag hier bij een regionale overheid. Het netwerk is niet eigendom van een telecom operator maar is in coöperatieve hand. Het is een multi-operator netwerk, dus meerdere operators kunnen hun breedband services aanbieden. Niet meer via hun eigen infrastructuur, maar middels dit netwerk. Daardoor kunnen gemeenschappelijk alle breedbandige teleservices tegen de beste prijs/ kwaliteit verhouding worden ingekocht. Men is niet afhankelijk van het productpakket van de kabeleigenaar/ telecomoperator. Ook is het nadeel afwezig van "tolgelden" welke de operators aan elkaar berekenen wanneer een teleservice van A toegankelijk moet zijn over het netwerk van operator B. Alle telecomoperators zijn uitgenodigd met hun glasvezelconnectie op het telecenter van het coöperatieve netwerk aan te sluiten.

- Met dit open actief netwerk concept wordt ook een belangrijk nadeel van de vraagbundeling aanpak voorkomen. Dit laatste resulteert immers vaak in het aansluiten van overheidsgebouwen, instituten, ziekenhuizen en scholen maar vaak niet van alle bedrijven en burgers in het gebied.
myExtraContent7
myExtraContent8